gallery

Žuvis su apelsinų ir medaus padažu

 

Šis receptas – tiems, kas dievina saldžiarūgštį skonį. Išraiškingo aromato apelsinų ir medaus padažas puikiai dera su kepta žuvimi, o jį paruošti labai paprasta.

Patiekalui  tinka pačios įvairiausios žuvys: ešerys, menkė, otas ar upėtakis.

Žuvį galima kepti gabalėliais arba visą, nepjaustytą. Apelsinų padažas tiks ir prie garuose troškintos, orkaitėje, ar ant žarijų keptos žuvies.

Padažui reikės:
1-2 apelsinų sulčių
1 šaukšto žemės riešutų aliejaus (galite pakeisti ir kitu mėgstamu aliejumi)
2 šaukštų medaus
1/2 šaukštelio džiovintų krapų sėklų
1/8 šaukštelio baltųjų pipirų
1/2 šaukštelio druskos
1/2 arbatinį šaukštelį oranžinės žvilgsnio

Visus padažo komponentus sumaišome. Jei žuvį kepsime grilyje ar orkaitėje šiame padaže galime ją pamarinuoti apie pusvalandį. Orkaitėje kepamą žuvį sudedame į skardą, apliejame padažu ir kepame apie 30 min (priklausimai nuo to, kokio dydžio žuvis). Ant grilio kepamai žuviai padažą galima paruošti keptuvėje: tereikia jį užvirinti ir patiekti prie iškeptos žuvies.

Jei ruošiame žuvies gabalėlius, juos apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, supilame padažą ir leidžiame keletą minučių pasitroškinti.

Sums taip pat gali patikti ir žuvies su šafrano padažu receptas.