gallery

Kepta žuvis su šafrano padažu

Šis žuvies patiekalas, pagardintas šafrano padažu, puikiai tiks Kūčių stalui. Patiekalui tiks įvairios žuvys – tai gali būti ir menkė iš Baltijos jūros, ir paltusas iš Atlanto vandenyno, lašišos filė ar plekšnė.

Patiekalui reikės žuvies, supjaustytos gabalėliais ir apvoliotos miltuose
Žiupsnelio šafrano
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno
4 skiltelės česnako
druskos ir pipirų pagal skonį
šviežių petražolių, krapų arba svogūnlaiškių papuošimui (smulkintų)

Gaminimas

Pirmiausia paruošiame šafrano pastą: keptuvėje su šiek tiek aliejaus paskrudiname česnako skilteles iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus (tik atsargiai, nesudeginkite). Sudedame į grūstuvę, įberiame šafraną ir sutriname iki pastos konsistencijos.

Žuvies gabalėlius apvoliojame miltuose, pagardiname druska ir pipirais. Apkepame keptuvėje, kurioje skrudinome česnaką iš abiejų pusių (po 2 minutes) ir sudedame į lėkštę.

Į keptuvę supilame vyną, leidžiame užvirti ir nugaruoti alkoholiui, įmaišome česnakų ir šafranų pastą ir sudedame žuvies gabalėlius. Patiekalą patroškiname apie 5 min ir patiekiame į stalą, pagardinę smulkintomis šviežiomis žolelėmis.