gallery

Bebrienos troškinys

Bebro mėsa savo skoniu panaši į elnieną. Prieš kepant ar troškinant bebrieną rekomenduojama apie parą ar dvi pamarinuoti. Be to, ruošiant mėsą reikia pašalinti riebalus, kurie patiekalui gali suteikti kartoką skonį.

Bebriena, panašiai kaip ir stirniena ar elniena, gana greitai džiūsta. Kad mėsa neprarastų sultingumo, ji kepama uždengtame troškintuve, kepimo rankovėje ar tiesiog, naudojama troškiniams.

Marinatui:

0,5 stiklinės baltojo acto
stiklinės vandens
šaukšto druskos

Iš šių komponentų pagamintame marinate bebriena brandinama  1-2 paras.

Bebrienos troškinys

Troškiniui reikės

1 kg bebrienos
1 didelės morkos
2 skiltelių česnako
1 svogūno
saliero lapkočio
1,5 stiklinės sultinio

Pamarinuota bebriena nuplaunama ir nusausinama. Tuomet supjaustoma gabaliukais, pabarstoma prieskonių mišiniu, kurį pasigaminsite iš juodųjų pipirų, keleto gvazdikėlių ir poros kadagio uogų.

Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinamas smulkintas česnakas, sudedama mėsa ir apkepinama iš visų pusių.

Morka ir saliero lapkotis supjaustomi griežinėliais, svogūnas susmulkinamas. Į troškintuvą sudedama apkepta mėsa, sudedamos daržovės supilamas sultinys. Uždengtas troškinys pašaunamas į 170 C orkaitę mažiausiai 3 val.

Prie troškinio tiks virtos bulvės arba ryžiai.