gallery

Kukurūzų blynai

Saldūs kukurūzai šiems blynams suteikia išskirtinio aromato ir nepakartojamo skonio. Į tešlą taip pat galima įmaišyti šiek tiek pakepinto kumpio gabalėlių – tuomet šis patiekalas bus dar sotesnis ir kvapnesnis.

Reikės:

1⁄2 puodelio kukurūzų miltų
1⁄2 puodelio universalių kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1⁄2 šaukštelio druskos
2 dideli kiaušiniai
1⁄2 puodelio pieno
1 puodelio virtų kukurūzų (galima naudoti konservuotus, šaldytus ar šviežiai virtus)

Iš visų komponentų užmaišoma blynų tešla, tuomet įmaišomi virti kukurūzai ir kepami blyneliai ant lydyto sviesto ir nedidelės kaitros. Prie šių blynų tiks spanguolių, bruknių, obuolių uogienė (ar bet kokia kita mėgiama uogienė, sirupas, ar tiesiog grietinė).

Sotesnis variantas:

Jei norisi sotesnių blynų, virtus kukurūzus pakepinkite su keliais gabalėliais kubeliais pjaustyto kumpio ar šoninės ir įmaišykite į blynų tešlą. Šie kvapnūs ir sotūs blynai – puikiai tiks ir Užgavėnėms, ir bet kurios dienos pusryčiams ar vakarienei.

Daugiau blynų receptų