
Spalvoti blynai
Nustebinkite namiškius paklausę ne kokių blynų (miltinių ar bulvinių) jie pageidautų vakarienei, bet kokios spalvos: gal raudonų, žalių ar mėlynų? Nusplavinti blynus galima į tešlą įdėjus papildomų komponentų, kurie taip pat suteiks papildomą skonį bei kvapą:
šokoladas ir kakava – suteiks blynams rusvą spalvą,
špinatai – žalią,
ciberžolė – geltoną,
mėlynės – violetinę,
burokėlių sultys, vyšnių, braškių sirupas – rausvą ar raudoną.
Kad blynai taptų spalvoti jų tešlai vietoj kefyro, pasukų ar pieno galima naudoti mėgiamo skonio pasukų geriamus jogurtus, kurių būna su įvairiausiomis uogomis: vyšniomis, mėlynėmis, bananais. Sustiprinti blynų spalvą galima į ją įpylus uogų sirupo arba sulčių. Tam tinka pačios įvairiausios daržovių ir vaisių sultys: burokėlių, morkų, greipfrutų, apelsinų ir kt.
Kad spalvoti blynai kepami neprarastų spalvos, juos būtina kepti ant mažos ugnies. Kepimui naudojamas lydytas sviestas taip pat gali pakeisti blynų spalvą. Geriausia naudoti blynams skirtą specialią keptuvę, kurioje galima kepti be riebalų.
Žali blynai su špinatais (be kiaušinių ir pieno)

Šie blyneliai tinka ne tik vegetarams, bet ir turintiems alergiją kiaušiniams bei pieno produktams.
3 puodeliai špinatų (šviežių arba šaldytų)
3 šaukštai maltų sėmenų sėklų
100 g vandens
150 g ryžių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Gaminimas
Trintas sėklas užpilame vandeniu ir paliekame pastovėti, kol blenderiu sumalsime špinatus. Abu šiuos komponentus sumaišome ir dar kartą sumalame blenderiu. Dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir įmaišome špinatų masę. Blynus kepame ant mažos ugnies.
Žalius špinatų blynus galima kepti ir tradiciniu būdu: su kvietiniais miltais ir į tešlą įmušus 1-2 kiaušinius.
Imbieriniai blynai

Šie blynai – ypatingai išraiškingo kvapo ir skonio. Juos galima valgyti pagardintus klevų sirupu ar mėgiama uogiene.
2 puodeliai kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero
1 šaukštelis muskato
1/8 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 puodelis pasukų
1/2 puodelio šaltos kavos
4 šaukštai sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
2 kiaušiniai
1/4 puodelio rudojo cukraus
Gaminimas
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su kitais sausais komponentais: kepimo milteliais, soda, druska, cinamonu, malto imbieru, muskato riešutu ir gvazdikėliais.
Kitame inde sumaišykite pasukas, kavą, minkštą sviestą, kiaušinius, ir rudąjį cukrų. Šią masę įmaišykite į paruoštus miltus ir išmaišykite, kol gausis vienalytė tešla (tik nepermaišykite).
Blynus kepkite ant nedidelės kaitros, kol abi pusės gražiai apskrus.
fivehearthome.com receptas.
Citrininiai blynai su rikota

Blynams reikės:
3/4 puodelio kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2 šaukštai cukraus
1 puodelis Ricotta sūrio (arba pertrintos varškės)
2 kiaušiniai
2/3 puodelio pieno
1 citrinos sulčių ir žievelės
Gaminimas
Viename dubenyje sumaišykite sausus komponentus, įtarkuokite citrinos žievelę. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite varškę, pieną ir citrinos sultis. Gautą masę įmaišykite į miltus, tešlą išmaišykite ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
Patiekite su graikišku jogurtu ir medumi ar mėgstama uogiene.