Kriaušės raudonojo vyno padaže
Raudonajame vyne su graikiniais riešutais, figomis ir prieskoniais troškintos kriaušės – tai vienas nuostabiausių garnyrų, kuris idealiai tiks prie keptos paukštienos.
Patiekalui reikės:
6 kriaušių
keleto gvazdikėlių
cinamono lazdelės
vanilės ankšties
0,5 stiklinės gliaudytų graikinių riešutų
saujos šviežių arba džiovintų figų (be kauliukų)
1 šaukšto rudojo cukraus
0,5 l raudonojo vyno
Ekologiško apelsino žievelės
Gaminimas
Kriaušes nuskutame bulvių skustuku ir dedame į puodą. Supilamas vynas ir prieskoniai, sudedami riešutai. Puodas užkaičiamas ir viskas paverdama apie 15-20 min, kol kriaušės suminkštės.
Kriaušės patiekiamos karštos dubenyje su visu padažu.
Beje, figas galima pakeisti razinomis. Kriaušės raudonojo vyno padaže ypač tiks prie antienos.