gallery

Kepta antis šviežių apelsinų marinate

Apelsinų marinatas antienai suteiks ne tik gardų kvapą, bet ir nuostabų skonį. Paukštieną šiame marinate reikėtų palaikyti apie parą.

Marinatui prireiks:

Antis apelsinų marinateNedidelio gabalėlio smulkiai kapoto imbiero
100 g švelnaus sojos padažo
3 šaukštų medaus
Dviejų didelių ekologiškų apelsinų, supjaustytų kubeliais su visomis žievelėmis
Šiek tiek druskos ir pipirų
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0,5 šaukštelio cinamono

 

Visi komponentai marinatui sumaišomi debenėlyje ir juo įtrinama antis iš visų pusių. Marinate išmirkusius apelsinų gabalėlius sudedame į anties vidų ir paliekame paukštį (pridengę maistine plėvele, kad nedžiūtų) marinuotis šaldytuve per naktį.

Antis kepama 170 C karščio orkaitėje apie 2 – 2,5 val. (priklausomai nuo paukščio dydžio). Įpusėjus kepimo laikui, antis apverčiama, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių.

Prie keptos anties tiks kriaušės su graikiniais riešutais raudonojo vyno padaže.