gallery

Datulių ir riešutų nekepti skanučiai

Šie namuosie pagaminti sveikuolių batonėliai – tikras maistingų medžiagų, vitaminų ir energijos užtaisas. Nebijokite eksperimentuoti – šiam sveikuoliškamm desertui galima naudoti įvairius džiovintus vaisius ir uogas, skirtingų rūšių riešutus, o taip pat ir sveikatai naudingus prieskonius: cinamoną ar maltą imbierą

12 šviežių datulių be kauliukų (galima naudoti ir džiovintas, bet prieš gaminant jas reikėtų pamirkyti virintame vandenyje)
½ puodelio migdolų
½ lazdyno riešutų
2 šaukštelių chia sėklų
žiupsnelio druskos
¼ puodelio kakavos miltelių
¼ puodelio moliūgų sėklų
¼ puodelio kokoso drožlių

Blenderiu sumalame datules, sudedame riešutus, chia sėklas, kakavos miltelius ir kokoso drožles ir dar šiek tiek pamalame, kol masė taps vienalytė.

Gautą masę drėgnomis rankomis suvoliojame į rutulį, dedame ant sviestinio popieriaus ir iškočiojame į maždaug 1 cm storio lakštą. Supjaustome norimo dydžio formelėmis. Skanučių viršų pabarstome moliūgų sėklomis (jei reikia, pirštais lengvai įspaudžiame sėklas į batonėlį) ir pabarstrome kakavos milteliais bei druska.

Riešutų ir datulių batonėlius kaip sveiką priešpiečių ar pavakarių užkandį galite neštis į darbą ar įdėti vaikui į mokyklą. Kitas receptas su morkomis – spauskite čia.