Sveikuolių saldainiai su morkomis, datulėmis ir saulėgrąžų sėklomis
Šviežios morkos, datulės ir saulėgrąžų sėklos – tai beveik viskas, ko reikia pasigaminti skaniems ir sveikiems saldainiams. Juos pasigaminti užtruksite tik tiek, kol iš smulkiai sumaltų komponentų pasidarysite norimos formos gardžius kąsnelius. Sveikuolių saldainiai tiks ir švenčių stalui, ir kaip sveikas, energijos kupinas užkandis vaikų priešpiečiams mokykloje.
Reikės:
1 puodelio o saulėgrąžų sėklų
1 puodelio kokoso drožlių
½ šaukštelio cinamono
½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
12 šviežių datulių (jei datulės labai sausos, prieš gaminant pamirkykite jas šiltame virintame vandenyje apie 10-15 min)
⅔ puodelis tarkuotų morkų
2 šaukšteliai klevų sirupo
Į virtuvinį kombainą sudėkite saulėgrąžų sėklas, kokosų drožles, cinamoną ir druską ir smulkiai sumalkite. Sudėkite datules ir tarkuotas morkas ir malkite, kol masė taps vienalytė. Įpilkite klevų sirupo, jei mišinys atrodys per sausas, įpilkite jo daugiau.
Saldainių masę sudekite į dubenį ir įstatykite į šaldytuvą 30 min. Iš atvėsintos masės galima formuoti saldainių rutuliukus, kuriuos galima pavolioti kokoso drožlėse.
Jei formuoti rutuliukus neturite laiko, galima šią saldainių masę sudėti į kepimo skardą, suploti šaukštu, kad išeitų maždaug 2-3 cm storio paplotis. Jį supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, viršų taip pat galima pabarstyti kokoso drožlėmis.
Šiuos sveikuolių saldainius reikėtų laikyti šaldytuve ir suvartoti per 5 dienas.