gallery

Vištienos krūtinėlė su vynuogėmis

Keptos vištienos krūtinėlės su keke vynuogių – puikus derinys. Vynuogės suteikia mėsai švelnaus saldumo, čiobreliai ir šlakelis vyno – išraiškingo aromato. Šį patiekalą, kuris puikiai tinka šventinei vakarienei ar pietums, pagaminti užrtuksite tik pusvalandį.

Reikės:

2 vištienos krūtinėlių su oda
½ šaukštelio penkių prieskonių mišinio (arba galima pakeisti maltu cinamonu)
Smulkios jūros druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
6 šalotų (arba galima pakeisti raudonaisiais svogūnais)
keleto šakelių šviežių čiobrelių
1 stambios kekės raudonų vynuogių
1/4 puodelio sauso baltojo vyno (galima pakeisti šaukštu vynuogių acto ir šiek tiek vandens)

Gaminimas

Vištienos krūtinėles pabarstome prieskoniais ir apkepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus – apie 5 min iš kiekvienos pusės. Šalotus perpjauname per pusę ir dedame į keptuvę šalia baigiančios kepti mėsos, leidžiame gražiai apskrusti. Tuomet sudedame vynuoges – kekę padaliname į mažesnes šakeles, sudedame čiobrelius ir supilame actą, vanednį. Leidžiame padažui užvirti.

Perkeliame vištieną ir vynuoges į kepimo indą, užpilame padažą ir pašauname į 200 C orkaitę. Kepame apie 10 min.

Patiekiame su ryžiais ar bulgur kruopomis.