Vištienos ir halloumi sūrio vėrinukai
Halloumi sūris, kilęs iš Kipro, gaminamas iš avių ir ožkų pieno. Šis puskietis sūris net aukštoje temperatūroje nesilydo, todėl gali būti kepamas ant griliaus ar keptuvėje. Su keptu halloumi sūriu galima pagardinti šviežias salotas. Sūris panašus į brinzą, jis turi sūrumo, tad jį naudojant, galima papildomai patiekalams nebenaudoti druskos.
Komponentai:
2 vištienos krūtinėlės (lengvai atšaldytos – tiek, kad galėtumėte supjaustyti mėsą gražiais kubeliais)
250 g. Halloumi sūrio supjaustyto kubeliais
1 citrinos
Pipirų pagal skonį
Šviežių bazilikų ir petražolių ryšulėlio
Gaminimas
Vištienos kubelius pašlakstykite išsunktos citrinos sultimis, pabarstykite supjaustytomis žolelėmis ir leiskite pasimarinuoti bent 30 min.
Vištienos ir halloumi sūrio gabalėlius suverkite ant iešmelių ir kepkite ant žarijų kol gražiai apskrus (apie 3 min kiekieną pusę).