gallery

Vištienos ir brokolių Teriyaki

Tai receptas tokiems atvejams, kai norisi ko nors egzotiško, bet greitai paruošiamo. Šį japoniškos virtuvės  vištienos ir brokolių patiekalą pasigaminsite per 20 minučių.

Reikės:
3 viščiukų krūtinėlių
1/2 puodelio Teriyaki sojos padažo
5 šaukštų obuolių sidro acto
4 šaukštų medaus
4 šaukštų rudojo cukraus
2 skiltelių smulkinto česnako
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
1/4 puodelio vandens
aliejaus kepimui
1 brokolio

2 puodelių ryžių
2 š. sezamo sėklų
2 š. smulkintų svogūnų laiškų

Gaminimas

Užkaičiame virti ryžius – maždaug po puodelį vienai porcijai.

Brokolio žiedus atskiriame nuo koto, sudedame į puodą su verdančiu vandeniu ir paviriname apie 5 min. Baigus virti, kiaurasamčiu išimame brokolius iš puodo ir padedame šiltai.

Vištieną supjaustome nykščio dydžio gabalėliais ir apkepame iš visų pusių keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
Sojos padažą, medų, smulkintą česnaką, cukrų, 1/4 puodelio vandens ir actą išmaišome puodelyje. Įmaišome kukurūzų krakmolą ir užpilame ant keptos vištienos. Ant mažos ugnies maišydami leidžiame padažui užvirti ir sutirštėti. Sudedame brokolius ir dar keletą minučių pakaitiname.

Į lėkštes dedame ryžius, ant viršaus – vištieną su padažu. Patiekalą pagardiname sezamo sėklomis ir šviežiais smulkintais svogūnlaiškiais.