Vištiena citrinų ir parmezano padaže
Sultinga vištiena kvapniame grietinėlės padaže su špinatais ir parmezanu tiks ir prašmatniai vakarienei, ir šeimos pietums. Šį patiekalą tikrai įtrauksite į savo mėgstamiausių receptų knygą!
Patiekalui reikės (6-8 žmonėms):
4 vištienos filė (padalintų pusiau)
šaukšto džiovintos maltos paprikos
3 šaukštų sviesto
4 skiltelių česnako
1 puodelio vištienos sultinio
0,5 puodelio grietinėlės
1/4 puodelio tarkuoto parmezano
1 citrinos sulčių
Šlakelio sauso baltojo vyno (nebūtina)
šaukštelio džiovintų čiobrelių
ryšulėlio šviežių špinatų
Druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Vištienos filė padalinkite pusiau, pašalinkite kaulus; kepsnelius pagardinkite druska, pipirais ir paprika.
Ištirpinkite 2 šaukštus sviesto didelėje keptuvėje ir apkepinkite vištieną apie 2-3 min kiekvieną pusę. Išimkite mėsą ir sudėkite į kepimo indą.
Keptuvėje ištirpinkite dar vieną šaukštą sviesto. Apkepinkite smulkintus česnakus, kol išsiskleis kvapas, supilkite sultinį, grietinėlę, sudėkite tarkuotą parmezao sūrį, čiobrelius ir maišydami supilkite sitrinos sultis bei šlakelį baltojo vyno (jei turite). Kad padažas dar gardžiau kvepėtų, galite įtarkuoti ir citrinos žievelės.
Sumažinkite ugnį ir padažui užvirus, sudėkite špinatus (jei jų lapai dideli – galite šiek tiek susmulkinti).
Pavirinkite padažą ant silpnos ugnies apie 5-7 minutes, kol šiek tiek sutištės.
Padažą supilkite ant vištienos kepimo inde ir pašaukite į orkaitę 25-30 min.
Patiekite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui ryžiais ir šviežiomis salotomis.