gallery

Viskas iš braškių: sriuba, salotos, desertas

Braškių sriuba

Šis patiekalas – gaivus, bet kartu ir maistingas.

Jums prireiks:
100 g. rikotos sūrio
100 g. vanilinio jogurto
4 puodelių braškių (galima naudoti ir šaldytas)

Pusės citrinos sulčių (galima pakeisti apelsinų sultimis)

Mėtų lapelių papuošimui

 

Rikotos sūrį sumaišome su jogurtu, įpilame citrinos sultis. Braškes suplakame mikseriu ir išpilstome į serviravimo lėkštes. Ant viršaus dedame didelį šaukštą paruošto jogurto ir rikotos masės. Papuošiame mėtos lapeliu.

braskiu sriuba2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makaronų salotos su braškėmis

 

Šiltą dieną norisi kažko lengvo ir gaivaus. Šios salotos turėtų pradžiuginti ir vaikus, ir užsukusius svečius.

Patiekalui prireiks:

1,5 puodelio šviežių braškių
250 g. kriauklelių formos makaronų (virtų ir atvėsintų)
200 g. mocarelos sūrio rutuliukų (galima pakeisti ir kitokiu mocarelos sūriu)
Baziliko lapelių saujelės
Pusės raudono svogūno
Balzamiko vinegar padažo, kurį  pasigaminame iš 3 šaukštelių balsaminio acto, 2 šaukštelių medaus, 1 šaukštelio dižono garstyčių, skiltelės išspausto česnako, druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas: makaronus ir sūrį sudedame į dubenį, ant viršaus sudedame nuplautas braškes supjaustytas išilgai į 4 dalis. Taip paruoštas salotas galima laikyti šaldytuve, o prieš pateikiant aplieti padažu ir atsargiai išmaišyti, kad nesusmegtų uogos.

 

braskiu salotos

Gaivios ir pikantiškos salotos su braškėmis
Gaivios ir pikantiškos salotos su braškėmis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keksiukai su braškėmis

100 g cukraus
½ šaukštelio cinamono
¼ šaukštelio tarkuoto muškato riešuto
2,5 puodelio kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
100 g. sviesto
1 puodelio grietinėlės
2 kiaušiniai
1 šaukštelio vanilinio cukraus
3 puodeliai šviežių braškių

Dubenyje sumaišome cukrų, tarkuotą muškato riešutą ir cinamoną. Keletą šaukštų
šio mišinio pasiliekame keksiukams pabarstyti.
Kitame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius. Dedame kapotą sviestą ir
maišome, kol sviesto ir miltų gumuliukai taps maždaug žirnio dydžio. Kitame inde
išplakame kiaušinius, grietinėlę ir vanilinį cukrų. Gautą masę supilame į miltų
mišinį ir gerai išmaišome (galima tai daryti blenderiu, ar virtuviniu kombainu).

Į keksiukų formeles dedame tešlos, taip kad uždengtų formelės dugną,
tuomet dedame smulkintų braškių gabalėlius ir vėl užpilame tešla. Prieš kepant
keksiukus pabarstome cinamono ir cukraus mišiniu.
Kepama orkaitėje 200 C temperatūroje apie 40 min.

Šalta braškių, rabarbarų ir balto vyno sriuba

Šis patiekalas skirtas tik suaugusiems. Tai puikus, gavinantis patiekalas, tinkantis desertui.

Jums prireiks:
3 puodelių nulupto ir gabalėliais supjaustyto rabarbaro
2 puodelių vandens
150 g cukraus
1/3 puodelio balto sauso vyno
1 puodelio braškių
100 g. citrininio jogurto (papuošimui)

Dideliame puode užvirti vandenį su rabarbarais bei apelsino žievele ir pavirti 20 min. Išvirtą sriubą ataušinti. Braškes sutrinti blenderiu (keletą uogų palikti papuošimui) ir sumaišyti su vynu bei virtais rabarbarais. Patiekiama atvėsinta.