gallery

Velykų pyragas su špinatais ir kiaušiniais

Šį pyragą Velykų pusryčiams kepa pietų italai. Šis sotus patiekalas skanus ir šiltas, ir šaltas.

Reikės:
Sviestinės tešlos (1 pakelio)
800 g. šviežių špinatų
500 g. rikotos
Druskos ir pipirų
5 kiaušinių + 1 pyrago viršui patepti

Gaminimas

Švariai nuplauname špinatus, nuvarviname ir sudedame į keptuvę, uždengiame ir paliekame maždaug 15 min. pasitroškinti ant nedidelės ugnies. Kai špinatai kiek atauš, sumalame juos smulkintuvu, įmaišome rikotą, įmušame 1 kiaušinį ir gerai išmaišome.

Kepimo skardą – geriausia tam tiks tortinė, su nuimamais kraštais – ištepame sviestu. Iškočiojame tešlą ir ja išklojame kepimo skardą, kad gražiai priglustų iki pat skardos šonų viršaus. Sudedame špinatų įdarą, tolygiai paskirstome šaukštu ir padarome 4 duobutes (pakankamai dideles) ir į jas įmušame likusius kiaušinius.

Iš tešlos padarome apskritimą, kad juo galėtume uždengti pyrago viršų. Tešlos apskritimą atsargiai priklijuojame prie pyrago kraštų taip, kad susiformuotų sandarus indas. Taip paruoštą pyragą dedame į šaldytuvą ir paliekame maždaug 30 min.

Pyragas kepamas 180 C orkaitėje apie valandą. Prieš baigiant kepti ištepkite pyrago viršų kiaušinio plakiniu – pyragas taps gražios gelsvos spalvos. Prieš patiekiant leiskite pyragui ataušti arba patiekite ji visai šaltą.

Foto credit