
Vasaros kokteiliai su arbūzu
Čili arbūzas
Šiam kokteiliui galite sukurti savo pavadinimą. Visas jo žavumas slypi ant taurės kraštelio: šiek tiek druskos ir čili pipirų. O taurėje – egzotiškas ir gaivus arbūzo bei tekilos skonis.

4 kokteiliams prireiks
4 puodelių arbūzo supjaustyto kubeliais, išimtomis sėklomis
150 g tekilos
50 g saldaus sirupo (pasigaminkite iš 2 šaukštelių cukraus ir 50 g vandens)
pusės žaliosios citrinos sulčių
ledo kubelių
papuošimui mėtų lapelių, citrinų skiltelių
Arbūzo kubelius sumalame blenderiu ir su kitais komponentais supilame į as0tį. Kiekvienai taurei gėrimo paruošti po porciją kokteilio supilame į kokteilių plaktuvą, įdedame skaldyto ledo ir suplakame.
Taures prieš patiekiant gėrimą, pastatome keletui minučių į šaldiklį, kad išimtos iš jo taurės pasidengtų rasa. Jei tam neturite laiko, perbraukite taurę citrinos skiltele.
Į lėkštę įberkite druskos ir čili pipirų ir juose pamirkykite taurių kraštelius. Išpilstykite kokteilius į taures ir papuoškite jas mėtų lapeliais, arba citrinų skiltelėmis.
Sangria
4 kokteiliams prireiks:
4 puodelių arbūzo supjaustyto kubeliais, išimtomis sėklomis

1 ,5 stiklinės balto sauso vyno
50 g romo
50 g Cointreau apelsinų likerio
50 g saldaus sirupo (pasigaminkite iš 2 šaukštelių cukraus ir 50 g vandens)
2 žaliosios citrinos
ledo kubelių
papuošimui mėtų lapelių
Arbūzo kubelius sumalame blenderiu. Išsunkiame vienos citrinos sultis ir supilame su visais likusiais komponentais į ąsotį. Antrąją citriną supjaustome į 4 dalis ir sudedame į gėrimą. Kokteilį atšaldome šaldytuve keletą valandų. Prieš patiekiant įdedame ledukų, papuošiame mėtų lapeliais.
Patarimas: Sirupas kokteiliams gaminamas iš cukraus ir vandens santykiu 2:1. Šis paprastas saldus sirupas vietoj cukraus naudojamas įvairiems kokteiliams, pavyzdžiui, mochito ar daiquiri.