gallery

Turtingi avižiniai blynai: su moliūgu, cinamonu ir imbieru

Šie blynai ne tik skanūs ir sveiki, bet ir labai aromatingi. Į šiuos blynus nededamas cukrus – saldumo jiems suteikia moliūgas ir šaukštas klevų sirupo.

Reikės:

1 1/4 puodelioi avižinių dribsnių

1 puodelio pilno grūdo kviečių miltų

1/2 šaukštelio sodos

1 1/2 arbatinis šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio malto cinamono

1/2 arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato riešuto

1/2 šaukštelio malto imbiero

1/2 šaukštelio druskos

2 kiaušinių

1 1/3 puodelio moliūgo tyrės

2 šaukštai melasos (nebūtina)

2 puodelių pieno

1 šaukštelio vanilės ekstrakto arba 2 šaukštelių vanilinio cukraus

1 šaukšto klevų sirupo

Gaminimas

Avižinius dribsnius sumalame mikseriu, kol jie virs beveik miltų pavidalo. Supilame į dubenį, sudedame kvietiniu miltus ir kitus sausus komponentus.

Kitame inde išplakame kiaušinius, įmaišome moliūgų tyrę (tyrę galima greitai pasigaminti namuose – moliūgo kubelius apverdame vandenyje, kol suminkštės ir sutriname šakute), supilame melasą, pieną, klevų sirupą ir išmaišome. Įmaišome skystąją dalį į paruoštą miltų mišinį, išmaišome ir kepame blynelius keptuvėje su šiek tiek kokosų aliejaus ant nedidelės kaitros.

Patiekti blynus galima su mėgiama uogiene, sirupu, uogomis ar jogurtu.