
Turtingi avižiniai blynai: su moliūgu, cinamonu ir imbieru
Šie blynai ne tik skanūs ir sveiki, bet ir labai aromatingi. Į šiuos blynus nededamas cukrus – saldumo jiems suteikia moliūgas ir šaukštas klevų sirupo.
Reikės:
1 1/4 puodelioi avižinių dribsnių
1 puodelio pilno grūdo kviečių miltų
1/2 šaukštelio sodos
1 1/2 arbatinis šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio malto cinamono
1/2 arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
1/2 šaukštelio malto imbiero
1/2 šaukštelio druskos
2 kiaušinių
1 1/3 puodelio moliūgo tyrės
2 šaukštai melasos (nebūtina)
2 puodelių pieno
1 šaukštelio vanilės ekstrakto arba 2 šaukštelių vanilinio cukraus
1 šaukšto klevų sirupo
Gaminimas
Avižinius dribsnius sumalame mikseriu, kol jie virs beveik miltų pavidalo. Supilame į dubenį, sudedame kvietiniu miltus ir kitus sausus komponentus.
Kitame inde išplakame kiaušinius, įmaišome moliūgų tyrę (tyrę galima greitai pasigaminti namuose – moliūgo kubelius apverdame vandenyje, kol suminkštės ir sutriname šakute), supilame melasą, pieną, klevų sirupą ir išmaišome. Įmaišome skystąją dalį į paruoštą miltų mišinį, išmaišome ir kepame blynelius keptuvėje su šiek tiek kokosų aliejaus ant nedidelės kaitros.
Patiekti blynus galima su mėgiama uogiene, sirupu, uogomis ar jogurtu.