gallery

Tunu ir kukurūzais įdaryti pomidoriukai

 

Šiam užkandžiui rinkitės vidutinio dydžio arba mažus pomidoriukus, tik su pastaraisiais bus daugiau darbo, kol išskobsite iš jų minkštimą.

 

Įdarui reikės:

mažos dėžutės aliejuje konservuoto tuno

mažo indelio konservuotų kukurūzų

skiltelės česnako

šiek tiek baltųjų pipirų pagardinimui

pusės šaukštelio vyno acto

žalumynų papuošimui

 

Pomidoriukus nuplauname, nupjauname viršūnėlę ir šaukšteliu išskobiame minkštimą, kurį vėliau susmulkiname.

 

Konservuotus kukurūzus ir tuną nuvarviname, sudedame į dubenėlį ir sumaišome, įsunkiame skiltelę česnako, įmaišome kapotus pomidorų gabaliukus, pašlakstome aliejumi, pagardiname pipirais ir šiuo mišiniu įdarome pomidoriukus. Prieš patiekiant pabarstome smulkintais žalumynais – krapais ar petražolėmis.

 

Beje, vietoj tuno galima naudoti ir kitą mėgiamą rūkytą žuvį, pavyzdžiui skumbrę, arba virtą smulkintą vištieną.