
Tunu ir kukurūzais įdaryti pomidoriukai
Šiam užkandžiui rinkitės vidutinio dydžio arba mažus pomidoriukus, tik su pastaraisiais bus daugiau darbo, kol išskobsite iš jų minkštimą.
Įdarui reikės:
mažos dėžutės aliejuje konservuoto tuno
mažo indelio konservuotų kukurūzų
skiltelės česnako
šiek tiek baltųjų pipirų pagardinimui
pusės šaukštelio vyno acto
žalumynų papuošimui
Pomidoriukus nuplauname, nupjauname viršūnėlę ir šaukšteliu išskobiame minkštimą, kurį vėliau susmulkiname.
Konservuotus kukurūzus ir tuną nuvarviname, sudedame į dubenėlį ir sumaišome, įsunkiame skiltelę česnako, įmaišome kapotus pomidorų gabaliukus, pašlakstome aliejumi, pagardiname pipirais ir šiuo mišiniu įdarome pomidoriukus. Prieš patiekiant pabarstome smulkintais žalumynais – krapais ar petražolėmis.
Beje, vietoj tuno galima naudoti ir kitą mėgiamą rūkytą žuvį, pavyzdžiui skumbrę, arba virtą smulkintą vištieną.