gallery

Šokoladinis sulfe

Kartais, kai norisi ko nors gardaus, ar dar daugiau – tiesiog dieviško skonio deserto – šokoladinis sufle kaip tik tokiam atvejui. Patiektas su mėgstamais ledais – suteiks dvigubą malonumą.

Reikės:
šaukšto sviesto
4 kiaušinių – baltymus ir trynius atskirti
1/2 stiklinės cukraus
75 g. miltų
150 juodojo šokolado drožlių
200 ml pieno

Sufle formeles ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.

Kiaušinių trynius su trečdaliu cukraus kol masė taps beveik balta, tuomet bemaišant supilame miltus.

Pieną su likusius cukrumi užviriname ant mažos ugnies. Pamažu maišydami supilame pieną į kiaušinių trynių masę ir vėl užkaičiame. Paviriname nuolat maišydami porą minučių. Gautą kremą nukaičiame, sudedame šokolado drožles, išmaišome, kad masė taptų vientisa ir paliekame ataušti.

Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo ir pamažu įmaišome į atvėsusį kiaušinių trynių kremą.

Išpilstome sufle į indelius ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Patiekiame iš karto, vos ištrauktą iš orkaitės.