
Skaniausias pasaulyje šokoladinis pyragas – „Misisipės dumblas“
„Misispės dublas“ – tai tradicinis pietinės JAV valstijos šokoladinis pyragas, traškiu pagrindu ir gomurį glostančiu šokoladiniu įdaru. Patiekiamas su plakta grietinėle arba ledais. Nors jo pavadinimas gal ir ne itin kelia apetitą, iš tiesų, tai pats skaniausias pyragas, kokį tik galima pasigaminti bet kokiai ypatingai ir neypatingai progai.
Pagrindui reikės:
200 g sausainių (naudojome „Du gaideliai“ sausainius)
60 g sviesto
60 g geros kokybės juodojo šokolado
Įdarui reikės:
4 didelių kiaušinių lengvai išplaktų
200 ml grietinėlės
180 g kokybiško juodojo šokolado
180 g sviesto
90 g tamsaus cukraus
Papuošimui:
100 ml grietinėlės plakimui
2 šaukštelių cukraus pudros
šiek tiek tarkuoto šokolado papuošimui
Pagrindo gaminimas
Sausainius sudedame į patvarų celofano maišelį ir kočėlu sutrupiname. Sausainių trupinius sudedame į dubenį. Puode ištirpiname sviestą ir šokoladą ant nedidelės kaitros ir supilame į trupinius, gerai išmaišome. Paruoštą masę dedame į pyrago kepimo formą (geriausiai tiks tortinė skarda nuimama kraštine), išlyginame ir lengvai paspaudome šaukštu. Pagrindą dedame į šaldytuvą, kol gaminsime įdarą.
Įdaro gaminimas
Sviestą ir šokoladą ištirpiname puode ant nedidelės kaitros, išmaišome ir leidžiame truputį atvėsti. Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol jų tūris padidės dvigubai. Supilame grietinėlę ir tirpintą šokoladą, dar šiek tiek paplakame.
Įdarą supilame ant pyrago pagrindo ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Iškeptą pyragą palikite orkaitėje atvėsti.
Prieš patiekiant pyragą papuoškite plakta grietinėle ir tarkuoto šokolado drožlėmis. Jei labiau patinka, galima šį pyragą valgyti ir su ledais.