gallery

Silkė cinamono marinate

Pagrindinis Kūčių stalo patiekalas – silkė. Ją galima gaminti su įvairiausiais pagardais: grybais, morkomis ir svogūnais. Skaniausia silkė bus, jei jos file pirksite parduotuvėje tiesiai iš „bačkos“ ir keletą dienų prieš šventes pamarinuosite patys. 

Marinatas su cinamonu  suteikia silkei ypatingą aromatą ir, žinoma, skonį.

Reikės:

2-3 silkės filė

stiklinės vandens

3-5 šaukštų obuolių acto

šaukšto malto cinamono

svogūno supjaustyto riekelėmis

5-6 juodųjų pipirų žirnelių

keleto kalendrų sėklų

1-2 žvaigždanyžių

1 šaukšto cukraus

lauro lapo

 

Gaminimas: vandenį marinatui užviriname, supilame actą ir sudedame visus prieskonius. Silkę sudedame į marinavimo indą, apdedame svogūno griežinėliais, užpilame ataušusį marinatą supilame  ir paliekame marinuotis 1-2 dienas šaldytuve.