
Silkė cinamono marinate
Pagrindinis Kūčių stalo patiekalas – silkė. Ją galima gaminti su įvairiausiais pagardais: grybais, morkomis ir svogūnais. Skaniausia silkė bus, jei jos file pirksite parduotuvėje tiesiai iš „bačkos“ ir keletą dienų prieš šventes pamarinuosite patys.
Marinatas su cinamonu suteikia silkei ypatingą aromatą ir, žinoma, skonį.
Reikės:
2-3 silkės filė
stiklinės vandens
3-5 šaukštų obuolių acto
šaukšto malto cinamono
svogūno supjaustyto riekelėmis
5-6 juodųjų pipirų žirnelių
keleto kalendrų sėklų
1-2 žvaigždanyžių
1 šaukšto cukraus
lauro lapo
Gaminimas: vandenį marinatui užviriname, supilame actą ir sudedame visus prieskonius. Silkę sudedame į marinavimo indą, apdedame svogūno griežinėliais, užpilame ataušusį marinatą supilame ir paliekame marinuotis 1-2 dienas šaldytuve.