gallery

Šerniena su šokolado padažu

Šis patiekalas buvo mėgstamas patiekalas ant Florencijos didikų Medičių stalo. Vietoj šernienos galima naudoti veršieną arba stirnieną.

Kad šerniena būtų minkštesnė,  prieš naudojant ją galima parą palaikyti marinate su pireskoniais ir modenos actu.

Komponentai:

1 kg pasirinktos mėsos supjaustytos kubeliais

1 svogūno

1 morkos

saliero lapkočio

šaukšto šviežių smulkintų petražolių

2 česnako skiltelės

kelių lauro lapų

šaukštelio malto cinamono

pusės šaukštelio tarkuoto muskato riešuto

stiklinės raudonojo vyno

205 ml mėsos sultinio

Šokolado padažui:

plytelės juodojo šokolado

60 ml grapos (vynuogių degtinės, jei neturite – pakeiskite ją brendžiu)

saujos graikinių riešutų

saujelės kedro riešutų

šaukšto citrinos cukatų

saujos razinų

2 šaukštai cukraus

šiek tiek druskos ir raudonųjų pipirų

Gaminimas

Daržovės – morka, salieras, česnakai, petražolės ir svogūnas – pakepinamos keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol suminkštės. Į daržoves sudedami brandintos mėsos kubeliai ir nulat pamaišant kepinama ant vidutinės ugnies. Sudedami prieskoniai – lauro lapai, druska, pipirai, cinamonas ir supilamas vynas. Toliau kepama, kol nugaruos alkoholis ir tuomet supilamas sultinys. Keptuvė uždengiama ir retkarčiais pamaišant kepama apie 45 min – 1 val., kol mėsa taps minkšta. Jei reikia įpilkite daugiau sultinio.

Šokolado padažas:

Kitame inde ištirpinamas šokoladas, į jį supilama grapa, sudedamos razinos ir riešutai, cukatai, cukrus. Viskas gerai išmaišoma ir nukaičiama nuo ugnies.

Iš keptuvės kiaurasamčiu išimkite mėsą ir sudėkite į pašildytą serviravimo indą. Į šokolado padažą įpilkite 5-6 šaukštus sultinio, kuriame troškinosi mėsa. Gautą padažą užpilkite ant mėsos ir patiekite.

Prie šio gardaus ir turtingo mėsos patiekalo labai tiks polenta – kukurūzų kruopų košė arba kuskusas.