
Šalta braškių sriuba vietoj tradicinių šaltibarščių
Karštą dieną pietums norisi, ne garuojančio sultinio ar kopūstienės, bet kažko gaivinančio ir lengvo. Kokia šalta sriuba būtų galima pakeisti mėgiamus šaltibarščius? Kodėl gi ne braškių?
Braškių ir rabarbarų sriuba
Reikės
Apie 0,5 kg šviežių braškių
5 rabarbarų stiebelių, nuplautų ir su pašalintomis odelėmis
Stiklinės geriamojo vandens
Stiklinės granatų sulčių
Žiupsnelio pipirų ir muskato riešuto
Pusės puodelio cukraus
Šaukštelio cinamono
Pagardinimui – graikiško jogurto arba maskarponės (supjaustytos kubeliais)
Gaminimas
Nuplautas braškes ir nuvalytus rabarbarus supjaustome gabaliukais, dedame į puodą, supilame cukrų, vandenį, prieskonius ir užverdame, kol rabarbaro gabaliukai suminkštės ir ištirps cukrus. Leidžiame atvėsti ir tuomet sriubą sumalame blenderiu ar virtuviniu kombainu. Supilame granatų sultis ir išmaišome. Sriubą keletą valandų paliekame šaldytuve.
Patiekiame su šaukštu graikiško jogurto arba maskarponės sūrio gabaliukais.
Braškių ir apelsinų sulčių sriuba
Reikės
0,5 kg šviežių braškių
0,5 litro vanilinio jogurto (galima naudoti ir natūralų)
1/2 puodelio apelsinų sulčių
1-2 šaukštelių cukraus
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
Gaminimas
Visus komponentus sumalame mikseriu ir keletą valandų pašaldome šaldytuve prieš patiekiant.
Košerinė braškių sriuba su portu
Reikės
1 puodelio vandens
1 puodelio porto
Šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
1/2 puodelio rudojo cukraus
0,5 kg šviežių braškių
Puodelio mėlynių, aviečių ir gervuogių (galima naudoti ir šaldytas)
Puode užviriname vandenį, supilame porto vyną, apelsinų žieveles, cukrų ir paverdame apie 10 min. Švarias braškes supjaustome pusiau (jei labai didelės ir į 4 dalis), sudedame į dubenį, ant jų supilame karštą sirupą ir leidžiame atvėsti.
Sumalame blenderiu, kol sriuba taps kreminė, sudedame kitas uogas, išmaišome ir paliekame šaldytuve mažiausiai 2 val.