gallery

Prancūzijos virtuvės mados – užkandis stiklinaitėje

Rafinuotas skonis stiklinėje

Pastaruoju metu iš Prancūzijos virtuvės per pasaulį pasklido nauja mada – verrines užkandžiai. Kas tai?

Verrines (stiklinė – pranc.k.) – tai užkandėlės patiekiamos stiklinėse. Individualiai, kiekvienam svečiui. Užkandžiui pasirenkami komponentai pačių įvairiausių spalvų, o juos sluoksniuojant, galima sukurti tikrų šedevrų. Ypač įspūdingai atrodys stalas su kelių rūšių užkandžiais. Pamėginkime keletą pasigaminti. Nebijokime improvizuoti!

Daržovių stiklinaitės su tuno padažu

1/2 raudonojo kopūsto, 1/2 saliero, 4 morkos.
tuno padažui:
200 g konservuotų tunų,
1 citrinos sultys,
1 kiaušinio trynio
300 g aliejaus,
40 g garstyčių, druskos, pipirų
mėtų lapų papuošimui

Paruošimo būdas:

Maišytuvu labai smulkiai sutarkuokite daržoves, kiekvieną atskirai.
Tuno padažo komponentus sudėti į maišytuvą ir keletą sekundžių paplakti.
Į serviravimo stiklinaites dėti po vieną sluoksnį daržovių vieną po kito, palaistant padažu. Papuošti mėtų lapeliu. Patiekiamas atšaldytas.

Užkandis su krabais, greipfrutais ir pomidorais

1 dėžutė konservuotų krabų
2 pomidorai
Greipfrutas
Kelios skiltelės česnako
100 g varškės išmaišytos su 100 g plaktos grietinėlės

Paruošimo būdas:

Kubeliais supjaustyti pomidorus ir nulupto greipfruto skilteles. Krabus nuvarvinti. Varškę sumaišyti su plakta grietinėle, įsunkti česnaką, paskaninti druska. Visas sudedamąsias dalis sudėti gražiais sluoksniais į stiklinaites ir prieš patiekiant atšaldyti.

Stiklinaitės su lašiša ir avokadomis

stiklines
Užkandis stiklinėjė

1 didelis prinokęs avokadas
2 pomidorai
150 g. rūkytos lašišos
2 šaukštai grietinės sumaišytos su 2 šaukštais garstyčių
1 š. Vorčesterio padažo
Kapotų laiškinių česnakų (galima pakeisti svogūnlaiškiais)
1 askaloninis česnakas smulkiai sukapotas
druska, pipirai ir čili pipirų milteliai

Paruošimo būdas:

Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti žievelę; supjaustyti kubeliais, sulaistyti šaukštu aliejaus. Avokados minkštimą sutrinti šakute, įpilti Vorčesterio padažo, 1 š. garstyčių, sudėti kapotą česnaką. Pagardinti druska, pipirais ir paprika.
Grietinę sumaišyti su šaukštu garstyčių, pagardinti druska ir pipirais. Lašišą supjaustyti mažais gabaliukais.
Visus komponentus gražiai sudėti į stiklinaites: pomidorų kubelius, avokadų kremą, lašišą, grietinės kremą. Stiklinaites papuošiame smulkintais laiškiniais česnakais. Patiekiama atvėsintas.