Plekšnė su apelsinais
Silkė – ne vienintelė žuvis, kurią galima valgyti marinuotą. Paragaukite apelsinų marinate paruoštą plekšnę.
5 apelsinai
5-8 jūrinės plekšnės ( apie 500 g)
100 ml baltojo vyno
2 svogūnėlių šalotų
1 šaukštelis maltų saldžųijų paprikų
1 šaukštelis maltų žvaigždanyžių
3 šaukštai acto
šaukštelis žaliųjų pipirų
keli žali mėtų lapeliai papuošimui
Iš trijų apelsinų išsunkite sultis, likusius nulupkite, padalinkite skilteles ir nuimkite odeles.
Plekšnes nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite pelekus ir pabarstykite druska bei pipirais.
Sudėkite į indą, kuriame marinuosite, ant viršaus uždėkite apelsinų skilteles.
Apelsinų sultis, vyną supilkite į puodą, įpilkite stiklinę vandens. Suberkite prieskonius, actą, į keturias dalis išilgai supjaustytus svogūnėlius ir virkite marinatą apie 8 min. ant lėtos ugnies.
Užpilkite marinatą ant žuvies ir palikite vėsti. Maždaug po 6 val. žuvis jau bus išsimarinavusi, tačiau ji bus dar gardesnė, jei paliksite ją marinate 1-2 dienas.