gallery

Pesto padaže marinuotų krevečių vėrinukai

Vasarą virtuvė, ypač savaitgaliais, persikelia į gamtą. Ant žarijų galima kepti beveik viską – mėsą, žuvį, jūros gėrybes, daržoves ir net uogas. Pabandykite pasigaminti krevečių marinuotų pesto padaže.

Šviežias nelukštentas karališkas krevetes pamarinuoti galima bazilikų pesto padaže – jei neturite gatavo, jį greitai pasigaminti galima iš ryšelio šviežių bazilikų, kelių šaukštų alyvuogių aliejaus, kelių skiltelių česnako, keleto šaukštų tarkuoto parmezano sūrio ir šaukšto pinijų riešutų. Visus komponentus sumalame blenderiu, padažu įtriname krevetes ir leidžiame bent pusvalandžiui pasimarinuoti.

Pesto padaže  marinuotas krevetes suverkite ant iešmelių, pabarstykite šiek tiek druskos ir kepkite ant žarijų apie 2 min iš kiekvienos pusės. Patiekite su citrinų skiltelėmis.

Patarimas: jei ant laužo kepnsius kepsite suvertus ant medinių iešmelių, pamirkykite juos vadenyje – taip jie taps atsparesni ugniai.