
Paukštienos vyniotinis su mėlynuoju sūriu ir džiovintais pomidorais
Šis kvapnus, lengvai paruošiamas paukštienos vyniotinis su saulėje džiovintų pomidorų ir mėlynojo sūrio įdaru – tinka savaitgalio pietums ar šventiniam stalui. Jis puikiai dera su ryžiais ar orkaitėje keptomis bulvėmis bei šviežiomis salotomis.
Reikės:
2 vištienos krūtinėlių arba vienos kalakuto krūtinėlės
Pusės indelio saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
100 g. mėlynojo sūrio
druskos, pipirų pagal skonį, džiovintų bazilikų
Paukštienos krūtinėles įpjauname įstrižai, uždengiame maistine plėvele ir virtuviniu plaktuku išmušame iš abiejų pusių, kol susiformuos graži plona mėsos išklotinė. Mėsą pagardiname pipirais, druska ir bazilikais.
Saulėje džiovintus pomidorus ir sūrį sumalame blenderiu. Gauta mase ištepame mėsą ir susukame vyniotinį, suvyniojame jį į foliją ir pašauname į 180 C orkaitę maždaug 40 minučių.
Iškeptus vyniotinius supjaustome gabaliukais ir patiekiame su mėgstamu garnyru.