gallery

Oto karpačio

Gurmaniškas užkandis 

Oto karpačio galima nesudėtingai pasigaminti namuose. Sudėtingiau gauti šviežios žuvies.
Vis tik, jei pavyktų jos aptikti spelializuotose žuvies parduotuvėse, pamėginkite pasigamintį šį nuostabaus skonio gurmanišką užkandį. Tai puikus užkandis šventiniam stalui tiek Velykoms, tiek Kalėdoms. 

Patiekalui reikės:
Oto filė
1-2 šviežių citrinų sulčių
ryšulėlio šviežių krapų
šaukštelio druskos ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Šviežias otas - gan reta prekė Lietuvos parduotuvėse
Šviežias otas – gan reta prekė Lietuvos parduotuvėse

Kaip gaminti:

Pasigaląskite peilį, nes žuvies file reikės supjaustyti labai plonais – beveik peršviečiamais – rėželiais. File nuplauname ir nusausiname, pašaliname kaulus, jei jų liko dorojant žuvį. Karpačio gaminimui tinkama storiausia žuvies file dalis.

File pjaustome siaurais gabalėliais išilgai (žuvies nugarkaulio) ir šiek tiek nuožulniai laikydami peilį. Tokiu būdu pavyks supjaustyti dailius gabalėlius, kurie nesubyrės. Į Indą, kuriame žuvį paliksite marinuotis, dėkite jos gabalėlius po sluoksnį pabarstydami druska, krapais ir negailėdami citrinų sulčių. Taip sudėkite visą otą sluoksnis po sluoksnio, viršų šiek tiek pabarstykite pipirais ir lengvai ranka paslėkite, kad žuvį tolygiai apsemtų citrinų sultys, bet jų nereikia, tiek kad žuvis imtų plūduriuoti.

Šviežia oto file
Oto karpačio – gurmaniškas užkandis

Taip paruoštą žuvį laikykite šaldytuve per naktį – ryte jau bus tinkama valgyti. Jei per kartą visos nesunaudosite – šaldytuve karpačio galite laikyti apie 3-4 paras.

Paruoštas oto karpačo serviruojamas plonu sluoksniu lėkštėje ir papuošiamas citrinų griežinėliais. Labai gardu su šviežia duona ar dar šiltomis pusryčių bandelėmis ir sviestu.