Nuostabios brokolių, avokadų, kiaušinių salotos
Šių salotų sodri žalia spalva ne tik traukia akį, bet ir maloniai nuteikia gomurį. Įdomią tekstūrą joms suteikia saulėgrąžų sėklos, švelnus avokadas ir traškūs brokolių žiedynai ir padažas su humusu, ką jau bekalbėti apie jose esančių vitaminų gausą.
Reikės:
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
Košerinės druskos pagal skonį
1 mažas svogūnas smulkiai supjaustytas
2 šaukštai obuolių sidro acto
1 šaukšto grūdėtų garstyčių
1/2 kale kopūsto (garbanotasis lapinis kopūstas)
Nedidelio brokolio, padalintais žiedkočiais
Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
1/2 puodelio skrudintų saulėgrąžų sėklų
1 šaukšto kepintų sezamo sėklų
1/2 puodelio humuso
1 avokado, supjaustyto juostelėmis
Raudonųjų paprikų dribsnių (papuošimui)
Gaminimas
Išverdame kiaušinius ir supjaustome per pusę. Brokolius nuplauname, nupjauname storąją koto dalį, padaliname žiedkočius, dedame į skardą, apšlakstome aliejumi ir kepame 200 C orkaitėje apie 10 – 15 min.
Padažui:
Smulkiai pjaustytą svogūną sudedame į dubenį, sudedame garstyčias, supilame 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, sidro actą, pagardiname druska ir pipirais, gerai išmaišome.
Kale kopūsto lapus nuplauname, nudžioviname, suplėšome ir dedame į dubenį ir pagniaužome pirštasi keletą minučių, kol lapai taps minkštesni. Ant viršaus dedame brokolius ir kepintas saulėgrąžų sėklas. Išmaišome, apšlakstome paruoštu padažu ir dedame į lėkštes (kiekvienai porcijai lygiomis dalimis).
Tuomet į salotų vidurį dedame po šaukštą humuso, ant viršaus dedame kiaušinio ir avokado skilteles, pabarstome sezamo sėklomis ir paprikų dribsniais.