gallery

Moliūgų sriubos receptas iš Jeruzalės

Jei kada teks lankytis Jeruzalėje, užsukite į Remada Renaissance Hotel paragauti nuostabios moliūgų sriubos. Na, o jei ten artimiausiu metu neketinate keliauti, išsivirti šios sriubos galite ir namuose.

Komponentai

2 dideli svogūnai susmulkinti
4 šaukštai aliejaus
7 puodeliai vandens
0.5 kg moliūgų, supjaustytų kubeliais
1 vidutinio dydžio bulvės, supjaustytos kubeliais
2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais
1 kubelis vištienos sultinio
½ arbatinio šaukštelio druskos, arba pagal skonį
¼ arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
½ puodelio grietinėlės
saujelės pinijų riešutų papuošimui (galima pakeisti moliūgų sėklomis)

Gaminimas

Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepiname svogūnus, kol įgis aukso spalvą. Puode užvirinamas vanduo, sudedami kepinti svogūnai, supjaustyti moliūgai, bulvės ir troškinama ant lėtos ugnies apie
35 min. Puodą nukaičiame nuo ugnies ir sutriname daržove blenderiu. Puodas vėl užkaičiamas, įdedame kubelį sultinio ir paviriname apie 10 min. Pagardiname druska ir pipirais.
Sriuba patiekiama lėkštėse su šiek tiek grietinėlės ir žiupsneliu pinijų riešutų (arba moliūgų sėklomis).