gallery

Moliūgų sriuba su kokosų pienu, mangais ir krevetėmis

 

Klasikinė trinta moliūgų sriuba gali virsti egzotišku rytietiško skonio patiekalu, jei pagardinsite ją kokoso pienu, mangais ir krevetėmis.

Patiekalui reikės:

apie 0,5 kg moliūgo, supjaustyto kubeliais
svogūno, susmulkinto
šaukštelio imbiero šaknies smulkiai supjaustytos
skiltelės česnako
šaukštelio sviesto
pusės šaukštelio citrinžolės miltelių (arba keleto steibelių)
1 l sultinio
200 g kokoso pieno
1 citrinos sulčių
nedidelio mango (šviežio arba konservuoto) supjaustyto kubeliais
Kelių šaukštelių rudojo cukraus
10 karališkų krevečių

Gaminimas

Keptuvėje su šiek tiek aliejaus keletą minučių pakepinkite susmulkintą svogūną ir imbierą, sudėkite moliūgų kubelius ir pakepinkite kol suminkštės.

Puode išsivirkite vištienos sultinį (galima naudoti ir daržovių sultinio kubelius), į jį sudėkite citrinžolę, apkeptą moliūgą supilkite citrinos sultis ir kokoso pieną. Ant lėtos ugnies sriubą pavirkite apie 20 min ir sutrinkite blenderiu.

Mangą nulupkite ir supjaustykite maižais kubeliais. Į keptuvę įberkite keletą šaukštelių rudojo cukraus ir pakaitinkite, kol jis ims virtsi karamele, sudėkite mango kubelius ir trumpai pakepinkite nuolat pamaišydami.

Virtas karališkas krevetes keletą minučių pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su smulkintu česnaku ir sviestu.

Sriubą supilkite į lėkštes, į vidurį įdėkite šaukštą karamelizuotų mangų ir papuoškite keliomis krevetėmis.