gallery

Moliūgų pyragas su klevų sirupu

Nudžiuginkite save ir namiškius rudeniško skanėsto gabalėliu – klevų sirupu pagardintu moliūgų pyragu su karamelizuoto cukranendrių cukraus plutele.

Pyragui reikės:

Sluoksniuotos sviestinės pyragų tešlos (nedideliam pyragui užteks ir pusės pakelio)
1/4 puodelio rudojo cukraus
1/4 puodelio smulkaus cukraus
2 kiaušinių
400 g. moliūgų tyrės
1 puodelio grietinėlės
1/4 puodelio klevų sirupo
2,5 šaukštų. bulvių krakmolo
2,5 šaukštelio malto cinamono
1,5 šaukštelio malto imbiero
0,5 šaukštelio šviežiai tarkuoto muskato
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0,5 šaukštelio košerinės druskos
50 g. cukraus „Demerara

Gaminimas

Iškočiota tešla išklokite kepi skardą, palikdami maždaug 1,5 cm bortelius ir kepkite vidutinio kaitrumo orkaitėje apie 20 min.

Kol keps pyrago pagrindas, supjaustykite moliūgą gabalėliais ir apvirkite keletą minučių verdančiame vandenyje. Nukoškite ir sutrinkite moliūgus trintuve, kol jie pavirs tyrele.

Įdaras

Kiaušinius ir cukrų išplakite dubenyje, kol masė taps puri. Sudėkite moliūgų tyrę, supilkite grietinėlę, krakmolą, prieskonius ir druską ir viską išmaišykite. Įdarą sudėkite ant pyrago pagrindo, paskirstykite tolygiai vienodu sluoksniu. Pyragą pašaukite į vidutinio kaitrumo orkaitę ir kepkite apie 30 – 40 min. Prieš baigiant kepti pyrago viršų pabarstykite ruduoju cukrumi ir pašaukite dar keletui minučių į orkaitę.

Baigus kepti pyragui leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, o po to dar valandai pastatykite jį į šaldytuvą.