
Marokietiška raudonųjų lęšių sriuba
Šią kvapnią ir maistingą sriubą galima gaminti su aviena arba pakeitus mėsą daržovių sultinio kubeliais, pasigamintsite ir vegetarams tinkamą patiekalą.
3 šaukštai alyvuogių aliejus
1 didelis svogūnas, smulkintas
1 saliero stiebas, supjaustytas kubeliais
1 morkos, supjaustytos kubeliais
3 česnako skiltelės, susmulkintos
2 šaukštai maltų kalendros sėklų
1 šaukštelis maltų kumino sėklų (Indiškas kmynas)
1 šaukštelis ciberžolės miltelių
1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
1/4 šaukštai malto cinamono
1/2 šaukšto jūros druskos
Pipirų pagal skonį
300 g. avienos kulninės ar mentės su kaulu (mėsą galite pakeisti daržovių sultinio kubeliais ir pasigaminsite vegetarišką patiekalą)
4 didelių pomidorų (galima pakeisti savo sultyse konservuotais pomidorais)
2 puodeliai raudonųjų lęšių (bent keletą kartų nuplautų)
1 citrinos sulčių
Papuošimui – kalendros arba petražolių lapelių
Gaminimas
Dideliame puode užkaičiamas vanduo ir apverdama aviena (apie 1 val.). Jei sriubai naudosite daržovių (ar vieštienos) sultinio kubelius, pradėkite nuo kito etapo – daržovių paruodšimo:
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname smulkintą svogūną, sudedame kubeliais pkjaustytas daržoves ir apkepame, kol jos suminkštės. Tuome sudedame smulkintą česnaką ir prieskonius – ciberžolę, kuminą, cinamoną, papriką, druską ir pipirus ir nuolat pamaišydami pakepiname viską apie 2-3 min. Į daržovių mišinį sudedame kubeliais pjaustytus pomidorus ir dar šiek tiek pakepiname.
Apkeptas daržoves sudedame į puodą su sultiniu, supilame nuplautus lęšius ir verdame ant lėtos ugnies apie 1 val.
Patiekiame sriubą su šviežia pita ar kita mėgiama duona.