gallery

Marinuotas ožkos sūris

 

Aliejuje su kvapniomis žolelėmis marinuoti ožkos sūriai – greitai paruošiamas ir gan ilgai vartoti tinkamas gurmaniškas užkandis, kuris pravers, jei netikėtai užsuks svečių su buteliu vyno.

Taip marinuoti galima bet kokį sūrį – fetą, mocarelą, jogurto (labna) ar ožkų pieno sūrį (chevre) ar net jo gabalėlius, likusius po šventinio vakarėlio.

Marinatui prireiks:

tyro alyvuogių aliejaus
ožkų sūrio gabalėlių (po po 70 -100 g)
juodųjų, baltųjų pipirų grūdelių (po 10)
čiobrelių, rozmarinų šakelių (šviežių arba džiovintų)
keleto lauro lapelių
keleto česnako skiltelių
jei mėgstate aštriai, galite marinavimui naudoti ir keletą aštriųjų paprikų

Gaminimas:

Į sterilų stiklainį sudėkite sūrio gabalėlius, o tarp jų – prieskonines žoles ir pipirus, kapotas česnako skilteles, užpilkite aliejumi, kad apsemtų. Uždarytą stiklainį laikykite šaldytuve – taip užkonservuotas sūris gali būti suvartojamas per 3 mėn. Kuo ilgiau jis marinuosis, tuo išraiškingesnis bus jo skonis.

Aliejuje marinuotą sūrį skanu valgyti vieną kaip užkandį, o taip pat jis puikiai tiks pagardinti įvairias žalias salotas. Stiklainyje likęs aliejus tinka salotoms paskaninti.