gallery

Lašišos kremo taurės

Šiam šventiškam užkandžiui nereikia sudėtingų ir įmantrių komponentų – svarbiausias, jo akcentas – pateikimas gražiose taurėse.

Reikės:

300 g lašišos filė
150 g grietinėlės
150 g rėžiukų, grubiai pjaustytų
2 citrinų (vienos sultys, kita – supjaustyta griežinėliais)
50 g marinuotų kornišonų
Šviežių krapų puokštelė, smulkiai supjaustyta
šaukšto alyvuogių aliejus
juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį

Gaminimas

Lašišos filė pašlaktoma lakstoma citrinų sultinimis, pagardinama drauska ir piprais. Paruošta žuvis dedama į kepimo rankovę ir kepimo skardą ir kepama 180 C orkaitėje apie 15 -20 min. Iškepta ir atvėsusi lašiša dubenyje sutrinama šakute, supilamos likusios citrinų sultys.

Grietinėlė suplakama, į ją imaišomi smulkinti krapai, pusė smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių ir kremas sumašomas su smulkinta lašiša.

Rėžiukų kremas, kuriuo papuošiama lašišos užkand-io taurės viršus gaminama taip: rėžiukai apverdami keletą minučių pasūdytame vandenyje. Apvirtus perpilame šaltu vandeniu ir sutriname blenderiu. Jei kremas išėja per tirštas, galima įpilti šiek tiek virinto vandens.

Serviravimas: į taures dedamas lašišos kremas, ant viršaus – rėžiukų kremas ir papuošiame marinuotų agurkėlių ar citrinų griežinėliais.