gallery

Lašišos ir špinatų vyniotinis

Šis spalvingas patiekalas ypač tinka šventiniam stalui.

 

Komponentai:

200 g. rūkytos lašišos

300 g. špinatų

100 liesos varškės

3 kiaušiniai

pusės citrinos

šaukšto krakmolo

Gaminimas:

Špinatai nuplaunami, nuvarvinami ir apkepami keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol suminkštės. Padedami ataušti. Kiaušiniai išplakami, pagardinami šiek tiek druska ir pipirais, įmaišomas krakmolas ir špinatai. Šis biskvitas dedamas į skardą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleidžiamas šaukštu ir  kepamas 170 C karščio orkaitėje apie 15 min.

Lašišą ir varškę sutriname į tyrę, pagardiname citrinos sultimis ir pipirais.

Ant atvėsusio špinatų biskvito peiliu tepama lašišos tyrė ir susukamas vyniotinis. Jis suvyniojamas į maistinę plėvelę ir laikomas šaldytuve bent keletą valandų. Jei patogiau, biskvitą ir lašišos įdarą galite susluoksniuoti kaip tortą.

Prieš patiekiant į stalą, vyniotinis supjaustomas, papuošiamas žolelėmis, špinatų lapeliais ir citrinos gabalėliais.

 

Daugiau Kūčių patiekalų galite rasti čia.