Lašišos ir špinatų vyniotinis
Šis spalvingas patiekalas ypač tinka šventiniam stalui.
Komponentai:
200 g. rūkytos lašišos
300 g. špinatų
100 liesos varškės
3 kiaušiniai
pusės citrinos
šaukšto krakmolo
Gaminimas:
Špinatai nuplaunami, nuvarvinami ir apkepami keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol suminkštės. Padedami ataušti. Kiaušiniai išplakami, pagardinami šiek tiek druska ir pipirais, įmaišomas krakmolas ir špinatai. Šis biskvitas dedamas į skardą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleidžiamas šaukštu ir kepamas 170 C karščio orkaitėje apie 15 min.
Lašišą ir varškę sutriname į tyrę, pagardiname citrinos sultimis ir pipirais.
Ant atvėsusio špinatų biskvito peiliu tepama lašišos tyrė ir susukamas vyniotinis. Jis suvyniojamas į maistinę plėvelę ir laikomas šaldytuve bent keletą valandų. Jei patogiau, biskvitą ir lašišos įdarą galite susluoksniuoti kaip tortą.
Prieš patiekiant į stalą, vyniotinis supjaustomas, papuošiamas žolelėmis, špinatų lapeliais ir citrinos gabalėliais.
Daugiau Kūčių patiekalų galite rasti čia.