gallery

Kur dėti moliūgų sėklas?

 

Susiruošėte virti moliūgų sriubą, prapjovėte jį, išskobėte vidų ir …kur padėjote jo sėklas? Išmetėte? STOP! Iš šių maistingų sėklų galima pasigaminti traškų ir sveiką užkandį.

Reikia pripažinti, kad visuomet prapjovus moliūgą, visas jo sunokintas sėklas, apraizgytas tąsiomis gijomis be didelio gailesčio išmetame lauk, na, gal keletą sėklų geriausiu atveju atsidedame sėklai.

Moliūgų sėklos geras baltymų, skaidulų, cinko, magnio, geležies, vitaminų A ir E šaltinis. Moliūgo sėklos turi medžiagų, kurios mažina riziką susirgti II tipo diabetu. Tad prapjovę sunokusį didelį moliūgą nemeskite jo sėklų į šiukšlių kibirą, o pasigaminkite gardžių traškučių.

Kaip gaminti:

Išskobkite moliūgo sėklas šaukštu, rankomis kiek įmanoma nuvalykite minkštimą ir sudėję į sietelį nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Nusausintas sėklas sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, apšlakstome aliejumi, pagardiname druska ir vorčesterio padažu ir kepame apie 30 min 220 C karščio orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Beje, moliūgo sėklų traškučius galima gaminti su pačiais įvairiausiais ir savo mėgstamiausiais prieskoniais: Provanso žolelėmis, masala, kariu, čili ir kt.

Kepintas sėklas galima valgyti su visa luobele.