
Krevetės su vištiena, daržovėmis ir ryžiais
Šio patiekalo autorė – Baltųjų rūmų šefė Cristeta Pacia Komeford. Beje, ji yra pirmoji moteris einanti prezidento virtuvės šefo pareigas. Prezidento pageidavimu, ji pirmajai šalies šeimai dažnai gamina patiekalų, pagal savo gimtųjų Filipinų tradicijas ir receptus. Krevetės su vištiena ir daržovėmis – egzotiškas, bet ne itin sudėtingas Azijos virtuvės patiekalas. Pamėginkite pasigaminti!
4 porcijoms reikės:
3 š. rapsų aliejaus
200 g. vištienos file, supjaustytos siauromis juostelėmis
200 g. nuvalytų krevečių (vidutinio dydžio)
1 mažas svogūnas, susmulkintas
Ryšulėlio žalių svogūnlaiškių, susmulkintų (pusę atidadame papuošimui)
6 skiltelės smulkinto česnako
150 g susmulkintų šitake grybų,
2 morkos, supjaustytos siaurais šiaudeliais
1 puodelio supjaustyto Pekino kopūsto
2 mažos ropės, nuplautos ir supjaustytos šiaudeliais
4 puodeliai natūralių ryžių
3 š. lengvo tamari sojų padažo
1 š. austrių padažo
1 š. sezamo aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Įkaitiname gilią keptuvę (wok) ir įpilame 2 š. aliejaus. Sudedame vištieną ir ant didelės ugnies pakepiname apie minutę kiekvieną pusę, sudedame krevetes ir kepame der minutę. Pabarstome prieskoniais ir išimame iš keptuvės.
Ryžius išverdame pagal instrukciją.
Į keptuvę supilame šaukštelį aliejaus, tuomet sudedame svogūnus, česnakus ir grybus. Atsargiai pakepiname, kad nesusviltų česnakai ir sudedame likusias daržoves. Tuomet vėl sudedame vištieną su krevetėmis, supilame padažus ir ryžius. Pakaitiname nuolat maišydami. Patiekiame pabarstę svogūnlaiškiais ir pagardinę sezamų aliejumi.