gallery

Krevetės su vištiena, daržovėmis ir ryžiais

Šio patiekalo autorė – Baltųjų rūmų šefė Cristeta Pacia Komeford.  Beje, ji yra  pirmoji moteris einanti prezidento virtuvės šefo pareigas. Prezidento pageidavimu, ji pirmajai šalies šeimai dažnai  gamina patiekalų, pagal savo gimtųjų Filipinų tradicijas ir receptus. Krevetės su vištiena ir daržovėmis –  egzotiškas, bet ne itin sudėtingas Azijos virtuvės patiekalas. Pamėginkite pasigaminti!

 

4 porcijoms reikės:

 

3 š. rapsų aliejaus

200 g. vištienos file, supjaustytos siauromis juostelėmis

200 g. nuvalytų krevečių (vidutinio dydžio)

1 mažas svogūnas, susmulkintas

Ryšulėlio žalių svogūnlaiškių, susmulkintų (pusę atidadame papuošimui)

6 skiltelės smulkinto česnako

150 g susmulkintų šitake grybų,

2 morkos, supjaustytos siaurais šiaudeliais

1 puodelio supjaustyto Pekino kopūsto

2 mažos ropės, nuplautos ir supjaustytos šiaudeliais

4 puodeliai natūralių ryžių

3 š. lengvo tamari sojų padažo

1 š. austrių padažo

1 š. sezamo aliejaus

Druskos ir pipirų pagal skonį

 

Gaminimas:

 

Įkaitiname gilią keptuvę (wok) ir įpilame 2 š. aliejaus. Sudedame vištieną ir ant didelės ugnies pakepiname apie minutę kiekvieną pusę, sudedame krevetes ir kepame der minutę. Pabarstome prieskoniais ir išimame iš keptuvės.

Ryžius išverdame pagal instrukciją.

Į keptuvę supilame šaukštelį aliejaus, tuomet sudedame svogūnus, česnakus ir grybus. Atsargiai pakepiname, kad nesusviltų česnakai ir sudedame likusias daržoves. Tuomet vėl sudedame vištieną su krevetėmis, supilame padažus ir ryžius. Pakaitiname nuolat maišydami. Patiekiame pabarstę svogūnlaiškiais ir pagardinę sezamų aliejumi.