gallery

Keptos putpelės

Putpelių patiekalai – tikra retenybė daugelio pasaulio virtuvių. Geriau žinomi šių paukščių margi kiaušiniai bei jų nauda sveikatai. Kinų medicinoje jie naudojami kaip vaistai nuo alergijos, kosulio ir net odos ligų, tokių kaip egzema ar psoriazė.

Putpelių mėsa, skirtingai nei vištiena, yra nekaloringa, turi daug naudingų medžiagų ir mineralų: cinko, fosforo, geležies, vitamino B ir pasižymi maloniu skoniu. Gurmanai putpeles valgo su visais kauliukais, kurie yra pakankamai minkšti ir lengvai sukramtomi.

Keptos putpelės kumpio apvalkale

Keptos putpeles
Prieš kepant putpelės keletą valandų marinuojamos

Prireiks:
4 putpelių
4 riekelių kumpio (pvz., prosciutto)
1 šaukšto medaus
2 šaukštų aliejaus
1 balzamic acto
2 skiltelių česnako
Druskos ir pipirų pagal skonį

Iš medaus, acto, aliejaus, smulkinto česnako, druskos ir pipirų pagaminamas marinatas ir juo įtrinamos putpelės. Paukščius paliekame pasimarinuoti bent 2-3 val.

Prieš kepant kiekvieną paukštį apvyniojame kumpio riekele, sudedame į skardą ir kepame orkaitėje 200 C apie 30 min.

Patiekti galima su karštomis troškintomis daržovėmis ir orkaitėje keptomis šviežiomis bulvėmis.
Prie mėsos tinka juodųjų serbentų padažas.