gallery

Keptos moliūgų puselės, įdarytos kuskusu, datulėm ir spanguolėm

Šiam elegantiškam patiekalui naudojami maži, žali, rantuoti moliūgai – acorn squash, kuriuos perpjovus pusiau, turėsime valgomus dubenėlius banguotais kraštais. Jei šios rūšies moliūgų neturme, galime juos pakeisti kita rūšimi (pavyzdžiui, Sweet Mama), svarbu, kad jie nebūtų dideli ir viena puselė atstotų „dubenėlį’ skirtą vienai porcijai. 

Reikės:
5 nedidelių moliūgų, perpjautų pusiau
1 puodelio perlinio kuskuso
0,5 puodelio džiovintų spanguolių
0,5 puodelio šviežių smulkintų datulių
Ryšelio šviežių petražolių, smulkintų
¼ puodelio alyvuogių aliejaus
Vienos citrinos žievelės ir sulčių
¼ arbatinio šaukšto kmynų
Košerinės druskos pagal skonį
Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas

Moliūgus perpjauname pusiau, kad išeitų vienodo dydžio „puodynėlės“. Išskobiame sėklas, sudedame puseles (apvaliu galu į viršų) į skardą pašlakstytą aliejumi, užpilame šiek tiek vandens ir pašauname į 180 C orkaitę maždaug 40-50 min. Moliūgai bus paruošti, kai jų vidus taps minkštas pabadžius šakute.

Kol kepa moliūgai, pasigaminame įdarą. Pagal instrukciją paruošiame kuskuso kruopas ir supilame jas į dubenį. Įmaišome džiovintas spanguoles, susmulkintas šviežias datules, nutarkuojame citrinos žievelę ir išsunkiame jos sultis. Viską gerai išmaišome, pagardiname druska ir pipirais, pašlakstome aliejumi. Šiuo mišiniu įdarome iškeptus moliūgus, pabarstome smulkintomis petražolėmis ir patiekiame šiltus arba kambario temperatūros.