Keksiukai su figomis
Šiems keksiukams natūralaus saldumo suteikia džiovintos figos ir kriaušių gabalėliai, tad juos kepant galima beveik nedėti cukraus arba jį pakeisti keletu šaukštų medaus.
Reikės:
0,5 puodelio grietinėlės (arba pieno)
50 g. minkšto sviesto
1 kiaušinis
1,5 stiklinės miltų
1/3 puodelio cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
¼ arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato
1 kriaušė supjaustyt kubeliais
0,5 puodelio susmulkintų džiovintų figų
Grietinėlę supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite minkštą sviestą ir išmaišykite. Į tešlą įmaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, sudėkite smulkintus vaisius, įtarkuokite muskato, gerai išmaišykite.
Sudėkite tešlą į keksiukų kepimo formeles ir kepkite 180 C orkaitėje apie 20-30 min.