gallery

Kalafiorų kepsniai

Vieno didelio žiedinio kopūsto, pagardinto ciberžole ir apskrudinto grilyje užteks vegetariškai šeimos vakarienei.

Reikės:

Didelio žiedinio kopūsto, supjaustyto griežinėliais (išilgai)
Šaukštelio maltos ciberžolės
Šiek tiek druskos ir pipirų (arba čili jei mėgstate aštriai)
Aliejaus kepimui
Mėgiamų prieskoninių žolelių (baziliko ar petražolių) papuošimui

Gaminimas

 

Kalafioro kepsnius (maždaug 1,5 cm storio) pirmiausia apkepame keptuvėje iš abiejų pusių apie 2-3 min.

Skardą išklojame kepimo popieriumi, pašlakstome šiek tiek alyvuogių aliejumi ir sudedame apkeptus kalafiorus. Juos pagardiname ciberžole, druska, pirpirais (arba čili), smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis ir pašauname į orkaitę nustatę grill režimą. Kepame kol gražiai apskrus apie 12-15 min.