gallery

Kalendrų pesto

Bazilikų pesto – visiems gerai žinomas ir mėgstamas pagardas, tinkantis paskaninti ne tik itališkus patiekalus, bet ir sriubas, kepsniams ant laužo marinuoti. Tokį pat kvapnų pesto galima pasigaminti iš kalendrų – jos pasižymi ypatingu aromatu, kurio galėsite suteikti įvairiems patiekalams: žuviai, sriuboms ar makaronams.

Kalendros naudojamos ne tik virtuvėje, bet ir medicinoje jau tūkstančius metų. Egiptiečiai kalendrasį vadino laimės prieskoniu, o senovės kinai – nemirtingumo šaltiniu.

Reikės:
2 puodelių šviežių kalendrų lapų (susmulkintų)
2 skiltelių česnako, smulkiai pjaustytų
1/4 puodelio (45g) kepintų anakardžio riešutų (galima naudoti ir kedro riešutus)
1/3 puodelio (35g) smulkiai tarkuoto parmezano
1/2 puodelio (125ml) tyro alyvuogių arba riešutų aliejus
Rožinės Himalajų druskos paskaninimui

Gaminimas

Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje nuolat pavartant. Visus komponentus sudedme į blenderį, ir sumalame palaipsniui supildami aliejų , kol gausis vientisa masė. Pagardiname druska pagal skonį ir sudedame pesto į švarų stiklainį. Ant viršaus užpilame dar šiek tiek aliejaus, kad gražiai padengtų pesto viršų. Pagardą laikome šaldytuve.

Pagal šį receptą galite gaminti ir tradicinį bazilikų pesto.