Kalakutiena su apelsinais
Patiekalui reikės:
kalakutienos šlaunelių file supjaustytos juostelėmis
2 morkų supjaustytų juostelėmis
2 česnako skiltelių
druskos ir pipirų pagal skonį
1 apelsino
šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas
Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinkite susmulkintą česnaką, kol pasklis malonus kvapas ir sudėkite mėsos gabalėlius. Pakepinkite mėsą iš visų pusių, pagardinkite pipirais ir druska. Kai mėsa apkeps sudėkite morkų juosteles ir nuolat pamaišydami kepinkite apie 10 min.
Apelsiną švariai nuplaukite, nupjaukite galus ir supjaustykite apvaliais gabalėliais, o juos padalinkite į keturas dalis ( arba smulkiau, jei apelsinas labai didelis) ir sudėkite į keptuvę ant mėsos. Į troškinį įpilkite keletą šaukštų vandens ir leiskite pasitroškinti 5-7 min.
Apelsinas (ypač raudonasis) ir jo žievelė mėsai suteiks malonų aromatą ir savitą skonį.
Patiekite su mėgiamu garnyru: virtomis bulvėmis arba ryžiais ir žaliomis salotomis.