gallery

Juodųjų serbentų čatnis

Kai serbentų šakos svyra nuo juodųjų perlų, metas pasirūpinti jų atsargomis žiemai. Juodieji serbentai – vienos vertingiausių sodo uogų. Juose ypač gausu vitamino C. Šios uogos tinka ne tik sultims, uogienėms ir desertams gaminti, bet ir puikiausiai dera prie mėsos ir net žuvies patiekalų. Šis čatnis tiks prie įvairių sūrių rūšių, o taip pat ir mėsos kepsniams pagardinti.

Reikės:

2 puodelių juodųjų serbentų
1/2 puodelio juodųjų razinų
saujos džiovintų abrikosų, susmulkintų mažais kubeliais
vieno apelsino ir pusės citrinos sulčių
šaukštelio malto cinamono
Kajeno pipirų „ant šaukštelio galo“
1 obuolio supjaustyto mažais kubeliais
1 šaukštelio kukurūzų krakmolo išmaišyto šaukšte šalto vandens (krakmolą galima pakeisti pektinu – uogienių tirštikliu)
1/2 stiklinės tamsaus cukraus

Gaminimas

Džiovintus vaisus sudedame į puodą, supilame apelsinų ir citrinų sultis ir ant nedidelės ugnies paverdame keletą minučių. Sudedame prieskonius, cukrų, pjaustytus obuolius ir juoduosius serbentus, supilame vandenyje išmaišytą krakmolą (arba pektiną). Leidžiame čatniui pavirti apie 5-7 min., kol uogos ir obuolio gabalėliai taps minkšti (bet nevirs koše) ir sudedame į sterilizuotus stiklainius.

 

Daugiau juodųjų serbentų receptų