gallery

Jautiena rytietiškai

Šis patiekalas – dažnai sutinkamas Malaizijoje, Filipinuose, Indonezijoje – yra vadinamas rendang. Jo skonis ir receptūra gali skirtis priklausomai nuo regiono, tačiau patiekalui gaminti visuomet naudojama ciberžolė, imbieras, svogūnas ir kokoso pienas. Vienam patiekalui pagaminti šiuose Azijos kraštuose paprastai sunaudojama net 5 -ių kokosų pienas.

Nebijokite eksperimentuoti. Jei nemėgstate aštriai, ar gaminate ne tik sau, bet ir vaikams, čili pakeiskite saldžiąja paprika ir pasigaminsite subtiliai švelnaus skonio burnoje tirpstančios jautienos. Kuo ilgiau troškinsite, tuo sodresnė bus patiekalo spalva.

Patiekalui reikės

Apie 1,5 kg jautienos (pavyzdžiui, kumpio)
2 puodelių kokosų pieno
šaukštelio kmynų
šaukštelio maltos ciberžolės
didelio svogūno, susmulkinto
4 skiltelių česnako, susmulkinto
nedidelės cinamono lazdelės
keleto lauro lapų
4-6 gvazdikėlių
keleto šaukštų aliejaus kepimui
šaukštelio smulkinto imbiero
keleto šaukštų citrinų sulčių
čili paprika smulkiai supjaustyta (jei nenorite aštriai, galite pakeisti saldžiąja paprika)

Gaminimas

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir ant lėtos ugnies pakepinkite kmynus, česnakus, svogūnus, imbierą.

Mėsą supjaustykite maždaug 5 cm kubeliais ir sudėkite į keptuvę, su pakepintais prieskoniais. Sudėkite likusius prieskonius – lauro lapus, cinamono lazdelę, ciberžoles, gvazdikėlius, citrinų sultis, smulkintas paprikas. Viską išmaišykite ir pakepinkite keletą minučių. Supilkite kokosų pieną, pagardinkite troškinį maltais juodaisiais pipirais, druska ir troškinkite apie 1,5 val. uždengtoje keptuvėje (palikite šiek tiek pravirą dangtį, nes kokosų pienas putoja ir gali išbėgti) .
Retkarčiais troškinį pamaišykite, patikrinkite, jei trūksta skysčio, įpilkite šiek tiek vandens.

Patiekite su ryžiais ir žaliomis salotomis.