gallery

Indiškas keptos avienos receptas


Pagal šį receptą gaminant avieną, užtruksite mažiau nei ketvirtį valandos, tačiau patiekalui prireiks viso arsenalo prieskonių. Jei nemėgstate aštriai, čili, jelapenų, imbiero nedėkite tiek, kiek nurodyta instrukcijoje, pasikliaukit savo skoniu.

Taip paruošta aviena patiekiama su indiška duona arba ryžiais.

Gaminimo laikas: 15 min

Reikės:

4 svogūnų, plonai supjaustytų riekelėmis
3 šaukštai augalinio aliejaus
1 šaukštelio smulkinto česnako
1 šaukštelio smulkinto imbiero
1 arbatinis šaukštelis malto čili (tailandietiško arba jalapeño)
3 šaukštelių maltos kalendros
1/2 šaukštelio maltų kmynų
žiupsnelis šaukštelio maltų raudonųjų pipirų (kajeno)
1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis šaukštelio maltos ciberžolės
1/2 šaukštelio malto cinamono
pora maltų gvazdikėlių
2 šaukštai vandens
1 kg ėrienos kumpio, supjaustyto nedideliais kubeliais
1 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio šviežių citrinų sulčių

Ryšelio šviežių kalendrų papuošimui

Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną, kol kraštai gražiai paruduos. Sudėkite smulkintą česnaką, imbierą ir čili pipirą ir maišydami pakepinkite 1 minutę.

Sumaišykite sausus maltus prieskonius su keliais šaukštais vandens, kad susidarytų pasta; supilkite į svogūnų mišinį. Išmaišykite, kol prieskoniai išskirs savo kvapą.

Sudėkite ėriuko gabaliukus, pagardinkite dryska ir pakepinkite mėsą ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami apie 10–15 minučių.

Baigiant kepti pašlakstykite mėsą citrinos sultimis ir nukelkite nuo ugnies.