Gaivūs blynai su uogomis
Blynelius, praturtintus šviežiomis uogomis, aguonomis ir citrinų sultimis – lengva pagaminti, o jų gaivus skonis tikrai nenuvils nei mažų, nei didelių blynų mėgėjų.
Reikės
1 ¼ puodelio kvietinių miltų
1½ šaukšto aguonų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
¼ arbatinio šaukštelio sodos
¼ arbatinio šaukštelio druskos
¼ puodelio cukraus
2 citrinų sulčių, 1 citrinos tarkuotos žievelės
1 puodelis pasukų (arba kefyro)
½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
1 kiaušinis
1 puodelio šviežių uogų (braškių, mėlynių ar šilauogių)
Gaminimas
Viename dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kitame – citrinų sultis su cukrumi ir vanile, supilkite pasukas, įmuškite kiaušinį ir gautą masę įmaišykite į miltus. Tešlą išmaišykite, sudėkite uogas (braškes supjaustykite) ir aguonas, įtarkuokite vienos citrinos žievelę, dar kartą tešlą išmaišykite ir kepkite blynelius keptuvėje su šiek tiek kokosų aliejaus ant nedidelės kaitros.
Blynelius patiekite su braškių sirupu ir uogomis.