gallery

Ešerys su pomidorų šakelėmis ir kaparėliais

Orkaitėje keptas ešerys su vyšniniais pomidorais, kaparėliais troškintas orkaitėje baltojo vyno padaže – gardi idėja prašmatniai vakarienei, lyg prabangiausiame restorane.

Ingredientai 4 porcijoms:

4 ešerio file
Pusė šviežios citrinos
Druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį
4 šakelių vyšninių pomidoriukų
Skiltelė česnako
100 baltojo vyno
Šaukšto kaparėlių
Kelių šaukštų aliejaus.

Žuvies file pašlakstykite šviežiomis citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Iškeptą žuvį atsargiai perkelkite į troškintuvą.

Pomidorus nuplaukite ir sudėkite į troškintuvą ant žuvies.
Keletą pomidoriukų supjaustykite kubeliais, išėmę sėklas.

Kitoje gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką, sudėkite pomidorų gabalėlius, įdėkite kaparėlius ir keletą minučių pakepinkite. Tuomet supilkite vyną ir leiskite padažui pavirti apie 7-10 min.

Padažą supilame į troškintuvą ant žuvies ir pašauname į 200 C orkaitę 15-20 minučių.

Prie šios žuvies tiks virtos bulvės pagardintos krapais.