gallery

Ėriuko kumpis su mėtų padažu


Ėrienos kumpis su mėtų padažu – tai tradicinis Velykų patiekalas Anglijoje. Sultingas kepsnys, patiektas su šviežiais šparagais ir aromatingu šviežių mėtų padažu – elegantiškas ir pavasariškas derinys.

Patiekalui reikės:

50 ml alyvuogių aliejaus
50 ml vyno acto
2 šaukšteliai rudojo cukraus
maždaug 1,5 kg ėriuko kumpio su kaulu
druskos ir pipirų pagal skonį
šviežių  šparagų ryšulėlio

Ėriuko kumpį nuplauname, nusausiname ir jo viršų aštriu peiliu įpjauname juostelėmis. Pagardiname mėsą druska, pipirais, pašlakstome marinatu pagamintu iš acto, cukaraus ir aliejaus. Leidžiame mėsai apie valandą pasimarinuoti.

Kepsnį įdedame į kepimo rankovę ir kepame orkaitėje apie 1.5 – 2 val. 180 C orkaitėje. Kai kepsnys iškeps, leiskite jam keletą minučių pastovėti orkaitėje.

Mėtų padažui reikės 50 g vyno acto, šaukštelio medaus (arba rudojo cukraus), ryšulėlio šviežių smulkintų mėtų lapelių.

Bebaigiant kepti mėsai, pasiruošiame garnyrą – šparagus (smidrus). Juos nuplauname, nupjauname sukietėjusias dalis ir apverdame pasūdytame vandenyje apie 3-5 min.